top of page
Kristiina Niskanen

Kristiina Niskanen

Vapaita terapia-aikoja voi tiedustella sähköpostilla:

Kuka olen

Hei!


Olen Kristiina Niskanen ja kuljen kanssasi matkan kohti riippuvuuksista vapaata elämää, joko psykoterapiavastaanotolla tai Riippumatta-verkkokurssilla.

Olen 2009 vuodesta lähtien saanut olla apuna jo sadoille erilaisista riippuvuuksista kärsiville ihmisille ja tiedän mitä on riippuvuuden kanssa kamppailu. Tiedän myös, mitä on toipuminen ja mitä tarvitaan, että ihminen toipuu riippuvuudesta.

Olen aiemmin toiminut sekä julkisella että yksityisellä sektorilla riippuvuuksien parissa aikuispsykiatriassa, järjestötyössä sekä riippuvuuksien hoitoklinikoilla.


Mielenkiintoni riippuvuuksia kohtaan heräsi vuonna 2008 oman toipumiskokemukseni myötä. Olin pitkään kärsinyt epämääräisestä pahasta olosta, mutta mikään terapia, hoito tai keskustelu ei auttanut minua voimaan paremmin. Käytin alkoholia, lääkkeitä ja sokeria kohtuuttomia määriä, ymmärtämättä sitä, että olin riippuvainen näistä kemiallisista aineista. Samanaikaisesti kärsin myös toiminnallisista riippuvuuksista kuten liiasta urheilusta ja tarpeettomasta ostelusta. Oma riippuvuuteni oli piilossa toimivan minäni takana. Olin äiti, puoliso, ystävä ja sairaanhoitaja. Vasta viimeisinä vuosina riippuvuusongelmani vei minut toimintakyvyttömäksi ja kuin ihmeen kautta pääsin toipumaan riippuvuudestani oikean avun kautta.

Toipumiseni myötä lähdin opiskelemaan psykoterapian valmiuksia, jonka jälkeen opiskelin Helsingin Yliopiston täydennyskoulutuksessa Dialogic-koulutusyhteisössä psykoterapian opinnot. Olen sairaanhoitajan koulutuksen lisäksi siis myös erityistason perheterapeutti ja Valviran hyväksymä psykoterapeutti.


Riippumatta riippuvuuksien hoito-ohjelma on kehittämäni lyhytpsykoterapeuttinen kokonaisuus, joka avulla autan erilaisista addiktioista kärsiviä toipumaan kohti aidosti vapaata elämää, ilman haitallisia riippuvuuksia!

bottom of page