top of page

Rahapeliriippuvuus

 

Mitä on rahapeliriippuvuus?

Rahapeliriippuvuus (ludomania) on toiminnallinen riippuvuus, jossa henkilö kokee riippuvuutta rahapelaamiseen, jota nimitetään myös uhkapelaamiseksi. Rahapelaaminen voi lähteä liikkeelle yksittäisestä kokeilusta, jossa henkilö mahdollisesti voittaa pelissä rahaa ja kykenee käyttämään rahan ensimmäisillä kerroilla muuhun kuin pelaamisen jatkamiseen. Vaikka henkilölle jää kokemuksesta positiivinen muistijälki, voi tämä ensimmäinen kokemus heti tai myöhemmin aiheuttaa rahapeliriippuvuuden. 


Rahapeliriippuvuus johtaa ajankäytöllisiin ja taloudellisiin ongelmiin, jotka tuovat mukanaan myös psyykkisiä ja sosiaalisia ongelmia. Velkaantuminen, peliriippuvuuden pakkomielle ja pelaamisen salailu tuovat mukanaan erilaisia pelkoja, ahdistusta sekä epätoivoa tilannetta kohtaan. Rahapelaamiseen voi liittyä myös mielenkiinto tai oma suuntautuminen kilpaurheiluun ja uhkapelaaminen näyttäytyy vedonlyöntinä, pelaajan kokiessa, että hänellä on varmaa tietoa kilpaurheilun sijoituksista.

 

Rahapelaaminen tapahtuu yhä useammin internetissä ja pelitapahtuma voi kestää muutamasta minuutista useampaan vuorokauteen. Pelitapahtuma päättyy lähes poikkeuksetta häviöihin, velkaantumiseen sekä tuskaisiin tunnekokemuksiin.

Riippumatta hoito-ohjelma auttaa selviytymään rahapeliriippuvuudesta

_DSC5818.jpg
bottom of page