top of page

Riippuvuuden hoito-ohjelma 

Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelma on yksilöllinen terapeuttinen riippuvuuksien hoito-ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa toipumaan pakonomaisesta käyttäytymisestä sekä löytää toimivampia malleja ajatteluun ja käyttäytymiseen. Olipa ongelmana alkoholi- tai muu päihderiippuvuus, rahapeliriippuvuus, seksi- tai pornoriippuvuus tai esimerkiksi ravintoon liittyvä riippuvuuskäyttäytyminen, tästä hoito-ohjelmasta saat apua, tukea ja työkaluja riippuvuuden selättämiseen.

 

Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelma on kokonaisuus, jossa terapeutti tuo ammatillisen osaamisen riippuvuuksista, auttaen asiakasta löytämään tien ulos riippuvuuksien vankilasta. Yksilöllisyys tarkoittaa kokonaisvaltaista ymmärrystä ihmisestä ja hänen elämänkaarestaan ja sen huomioonottamista toipumisessa.

Hoito-ohjelman sisältö:

Hoito-ohjelmassa asiakas asettaa tavoitteensa itse ja terapeutin tehtävänä on auttaa löytämään asiakkaalle ominaisia voimavaroja käyttäen työkaluja riippuvuudesta vapautumiseen.

 

Muutosta mitataan jokaisella terapiakäynnillä ratkaisukeskeisellä asteikko -työkalulla. Terapiakäynneillä laaditaan terapeuttinen sukupuu, jonka jälkeen aloitetaan elämänkaarityöskentely. Elämänkaarityöskentelyn tarkoituksena on auttaa löytämään juuret riippuvuuskäyttäytymiselle ja vapauttaa riippuvuuteen liittyvistä vaikeista tunteista kuten syyllisyydestä ja häpeästä.  Vaikka menneisyyden käsittely auttaa ymmärtämään nykyhetkeä, on tärkeää, että riippuvuuskäyttäytymisen tilalle löytyy uusia taitoja sekä käyttäytymiseen että tunteiden käsittelyyn. Siksi hoito-ohjelma sisältää ratkaisukeskeisiä työkaluja, joiden avulla uusi riippuvuuksista vapaa elämä on mahdollista. Hoito-ohjelma sisältää lisäksi mahdollisuuden käyttää yhden kaksoisterapiakäynnin pari- tai perheterapiaan.

Hoito on kuntouttavaa terapiaa ja tapahtuu aina luottamuksellisessa suhteessa asiakkaan ja terapeutin välillä. 20 tunnin hoito-ohjelma jakautuu kertaviikkoisille käynneille yhdessä sovittuna ajankohtana. (Mahdollisuus toteuttaa myös tiiviimmin tai harvemmin.) Terapiakäynnin pituus kerrallaan on 2 terapiatuntia (2x45 minuuttia). Hoito-ohjelma voidaan järjestää myös etäyhteyttä käyttäen.

Riippuvuuden hoito-ohjelman hinta 2600€

Riippumatta hoito-ohjelma on riippuvuushoito ja antaa apua riippuvuuteen ja riippuvuudesta toipumiseen

Ilmoittaudu mukaan Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelmaan

Vastaanotto sijaitsee Helsingin Keskuskadun Terveystalolla.

Hoito-ohjelman hinta määräytyy Terveystalon hinnaston mukaan.

Terveystalo - Kristiina Niskanen

_DSC5818.jpg
bottom of page