Riippuvuuden hoito-ohjelma 

Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelma on yksilöllinen terapeuttinen riippuvuuksien hoito-ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa toipumaan pakonomaisesta käyttäytymisestä sekä löytää toimivampia malleja ajatteluun ja käyttäytymiseen. Olipa ongelmana alkoholi- tai muu päihderiippuvuus, rahapeliriippuvuus, seksi- tai pornoriippuvuus tai esimerkiksi ravintoon liittyvä riippuvuuskäyttäytyminen, tästä hoito-ohjelmasta saat apua, tukea ja työkaluja riippuvuuden selättämiseen.

 

Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelma on kokonaisuus, jossa terapeutti tuo ammatillisen osaamisen riippuvuuksista, auttaen asiakasta löytämään tien ulos riippuvuuksien vankilasta. Yksilöllisyys tarkoittaa kokonaisvaltaista ymmärrystä ihmisestä ja hänen elämänkaarestaan ja sen huomioonottamista toipumisessa.

Hoito-ohjelman sisältö:

Hoito-ohjelmassa asiakas asettaa tavoitteensa itse ja terapeutin tehtävänä on auttaa löytämään asiakkaalle ominaisia voimavaroja käyttäen työkaluja riippuvuudesta vapautumiseen.

 

Muutosta mitataan jokaisella terapiakäynnillä ratkaisukeskeisellä asteikko -työkalulla. Terapiakäynneillä laaditaan terapeuttinen sukupuu, jonka jälkeen aloitetaan elämänkaarityöskentely. Elämänkaarityöskentelyn tarkoituksena on auttaa löytämään juuret riippuvuuskäyttäytymiselle ja vapauttaa riippuvuuteen liittyvistä vaikeista tunteista kuten syyllisyydestä ja häpeästä.  Vaikka menneisyyden käsittely auttaa ymmärtämään nykyhetkeä, on tärkeää, että riippuvuuskäyttäytymisen tilalle löytyy uusia taitoja sekä käyttäytymiseen että tunteiden käsittelyyn. Siksi hoito-ohjelma sisältää ratkaisukeskeisiä työkaluja, joiden avulla uusi riippuvuuksista vapaa elämä on mahdollista. Hoito-ohjelma sisältää lisäksi mahdollisuuden käyttää yhden kaksoisterapiakäynnin pari- tai perheterapiaan.

Hoito on kuntouttavaa terapiaa ja tapahtuu aina luottamuksellisessa suhteessa asiakkaan ja terapeutin välillä. 20 tunnin hoito-ohjelma jakautuu kertaviikkoisille käynneille yhdessä sovittuna ajankohtana. (Mahdollisuus toteuttaa myös tiiviimmin tai harvemmin.) Terapiakäynnin pituus kerrallaan on 2 terapiatuntia (2x45 minuuttia). Hoito-ohjelma voidaan järjestää myös etäyhteyttä käyttäen. Hoito sisältää myös ohjatun vertaistukiryhmän hoidon aikana ja 2 kuukautta hoidon jälkeen.

Riippuvuuden hoito-ohjelman hinta 2600€

Ilmoittaudu mukaan Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelmaan

 

Natural Rehab Detox - Täydellinen puhdistautuminen riippuvuudesta

Natural Rehab Detox hoito-ohjelma yhdistää terapeuttiseen Riippumatta hoito-ohjelmaan lempeän tehokkaita kehoa ja mieltä puhdistavia työkaluja.

 

Hoito-ohjelma räätälöidään yksilöllisesti vyöhyketerapia, aromaterapiahieronta ja Accessbars® - metodeja käyttäen. Hoito on kuntouttavaa terapiaa ja tapahtuu aina luottamuksellisessa suhteessa asiakkaan ja hoitajan välillä. 20 tunnin hoito-ohjelma jakautuu kertaviikkoisille tai yhdessä sovituille ajankohdille siten että riippuvuudesta toipuminen tapahtuu asiakkaan tarpeen huomioiden. Hoito-ohjelmaa toteutetaan Sjökullan kartanossa Pohjois-Kirkkonummella Natural by Tanjan hoitotiloissa.


www.naturalbytanja.com


Terapiakäynnin pituus kerrallaan on 2 terapiatuntia (2×45 minuuttia). Hoito-ohjelma voidaan järjestää myös osittain etäyhteyttä käyttäen. Hoito-ohjelma sopii sekä kemiallisiin- että toiminnallisiin riippuvuuksiin. Sopii myös läheisriippuvaisille. Hoidon toteuttaa monille riippuvuudesta toipuville tuttu Tanja Rantakangas. Tanja on elävän eteerinen ja luonnollisen rauhallinen. Tanjalla on pitkä kokemus hoitotyöstä, terveydenhuollon koulutus sekä 25 vuoden toipumiskokemus riippuvuudesta. 


”Hoitolani on vastaisku kiireelle ja liukuhihnamaisuudelle kaiken suorittamisen keskellä. Tahdon tarjota asiakkailleni kosketusta, hiljaisuutta ja kauneutta – ja tuoda nyt tämän elämyksen hieman lähemmäksi kiireisten helsinkiläisten arkea”


Natural Rehab Detox hoito-ohjelman Hinta 3100€

Ilmoittaudu Natural Rehab Detox hoito-ohjelmaan

 

Miten Access Bars® -hoito tehdään: 

Access Bars® on hoito, jossa päässä olevia 32 energiapistettä kevyesti koskettaen/painaen stimuloidaan positiivia muutoksia aivoissa ja eheytetään stressin, ajatusten ja tunteiden sähkömagneettisia osia. Meillä on rajoituksia elämän eri alueilla esimerkiksi kehoon, ihmissuhteisiin, perheeseen, rahaan ja luovuuteen liittyen. Access Bars vapauttaa mielestäsi ja kehostasi nämä rajoittavat ajatukset, tunteet, mietteet ja tuomitsemiset, joilla et enää tee mitään.


Barsien avulla päästään käsiksi alitajuisiin ohjelmointeihin ja uskomuksiin, jotka muokkaavat elämääsi. Voit ajatella sitä ikään kuin tietokoneen kovalevyn puhdistuksena. Aivoillesi tulee lisää tilaa. Bars luo myös syvän rentouden ja rauhan tunteen.


Access Bars® -hoidon vaikutukset ovat tieteellisesti varmennettuja. Vaikutukset ovat henkilökohtaiset ja eroavat hoitokerrasta toiseen.

 

Vastaanottajat ovat kertoneet, että Access Bars® -hoito voi tuottaa seuraavia hyötyjä:

 • parempi fyysinen terveys

 • suurempi henkinen selkeys

 • vähentynyt stressi ja ylikuormitus

 • vähentynyt ahdistus ja masennus

 • parempi motivaatio

 • helpompi kommunikointi

 • ilon, onnellisuuden, kiitollisuuden, hyväntahtoisuuden ja rauhan

 • tunteiden merkittävä lisääntyminen

 • syvempi rentoutuminen ja positiiviset vaikutukset migreeniin ja

 • unettomuuteen

 • parantunut mielenterveys: vähentyneet masennuksen oireet,

 • paniikkikohtaukset, ADD, ADHD ja OCD

 • parempi intuitiivinen tietoisuus.

"Se on kuin huonojen asioiden poistamista tietokoneen kiintolevyltä. Se päästää irti kaikista syvään juurtuneista tunteista, ajatuksista, arvosteluista ja asenteista, jotka on tallennettu meihin elämämme aikana ja jotka eivät enää palvele meitä." 

– Gary Douglas, Access Consciousness -menetelmän perustaja


Lisää tietoa Natural Rehab Detoxin sisältämistä hoitomuodosta:

https://www.naturalbytanja.com/blog/2020/11/29/mit-on-vyhyketerapia

https://www.naturalbytanja.com/blog/aromaterapiahoito

 

 

Ilmoittaudu Natural Rehab Detox hoito-ohjelmaan

Mindfulness & addiktio -kurssi 6.9.–25.10.2021

Mindfulness Based Addiction Recovery -menetelmä

 

Kurssin kesto: 6.9.–25.10, kahdeksan kurssikertaa

Aika: maanantaisin 17:30–19:30.

Hinta: 450 euroa 

Paikka: Riippumatta, Annankatu 29 4a, Helsinki

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/ilmoittautuminenMBAR

Tervetuloa Mindfulness ja addiktio -kurssille tutkimaan omaa riippuvuuskäyttäytymistäsi luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä! Voit tulla mukaan, vaikka et olisi vielä ihan varma addiktiostasi tai jos olet ollut toipumisen polulla jo pidempään. Kaikki siltä väliltä ovat myös tervetulleita.
Kurssin teemoja ovat: tietoiseksi tuleminen, triggerit ja noidankehä, hankalien kokemusten ja ajatusten  kohtaaminen, itsemyötätunto sekä itsestä huolehtiminen.

Kurssin vetäjä Susanna Ahvalo on IMTAn (https://www.imta.org/) sertifioima mindfulness-ohjaaja yli kymmenen vuoden kokemuksella. Hänellä on myös kokemusta traumatietoisuudesta, itsemyötätunto-ohjauksesta sekä oma lähes 20 vuoden kokemus addiktiosta toipumisesta.

 

Mindfulness & addiktio Kurssille osallistuessasi saat:

- traumatietoista mindfulness-ohjausta

- kahdeksan viikoittaista tapaamista

- työkirjan/kurssimonisteita sisällön tueksi

- tieteellisesti tutkittua tietoa mindfulnessista ja addiktioista sekä psykologiasta ja aivojen toiminnasta

- äänitteitä, harjoitteita ja harjoituspäiväkirjan ohjeet

- henkilökohtaista ohjausta ryhmässä kurssin aikana

- tarvittaessa henkilökohtaisia ohjeita

- vertaistukea ja -kokemuksia

Ilmoittaudu Mindfulness & addiktio -kurssille

 

Kurssin käyneet ovat kertoneet mm. seuraavaa: Parasta oli... 

…”kurssin vetäjän omat kokemukset yhdistettynä tutkittuun tietoon, selkeys sekä aito ja empaattinen läsnäolo.”


…”vertaiskokemukset/-jakamiset ja vahvistukset omille oivalluksille.”


” Kaikin puolin hienosti rakennettu kurssisisältö, inspiroiva ja laadukas opetus sekä kurssilla käsitellyt asiat yleisesti ottaen antavat paljon ymmärrystä ja auttavat monenlaisissa elämän haasteissa.”


” Kiitos hyvästä ammattitaitoisesta ohjaamisesta ja rauhallisesta läsnäolosta. Tuli paljon uutta asiaa ja uusia kokemuksia.”


"Ohjaajan vahva läsnäolo ja tuki sekä hieno ryhmä. Ymmärsin, että ajatukseni eivät välttämättä olekaan totta. Harjoitukset auttoivat näkemään, että voin harkita ennen kuin toimin. En seuraa sokeasti impulssejani vaan minulla on todellakin mahdollisuus valita, miten reagoin eri tilanteissa."

-Susanna Ahvalo

Ilmoittaudu Mindfulness & addiktio -kurssille

Riippumatta hoito-ohjelma on riippuvuushoito ja antaa apua riippuvuuteen ja riippuvuudesta toipumiseen

Ilmoittaudu mukaan Riippumatta riippuvuuden hoito-ohjelmaan

_DSC5818.jpg